Loading...
image
image
image

The Pint

Ordet «Habitat» fikk meg til å tenke i en type konstrukt der mange dyr kunne forholde seg som et slags gjemmested eller et hjem.

Etter fragmentering av en ide som gikk ut på å forme mange små domer, ble det et dome med et hull på toppen ble den endelige ideen. Den skulle være dekket fullt med mose, blader og jord. Resultatet ble at den ble dekket delvis av kun mose, med tanken på å kunne fremlegge et større kontrast mellom det vevede mønsteret og mosenes myke overflater.

Etterhvert som arbeidet begynte å forme seg, la jeg merke til noen antall vepser som kom seg inn (ved mulighet for nygjerrighet) i selve domen, så den tankengangen med et gjemmested ble for fullt satt igang. Den er også et slags form for et meditativt metafor for skogens mange arter.

Et bestemt «lystårn» for mange antall dyr som kan komme seg inn via hullet på toppen eller ved klatring langs mosens «rennende» formasjon og inn hullene.

Jeg ville fremlegge et subtilt konstrukt som kan bli sett ved tilfeldighet iløpet av et vandring i skogen, langs stien, der den holder seg.

Dens form skulle presentere et gjemmested eller meditativt plass hvor man kan være alene med egne tanker. Samtidig kan den også være et synlig fremstilling med menneskelagde form med kun bruk av naturens materialer.
Ved sitt siste resultat kunne den også presentere et form som kan ligne et glass med drikke, kanskje øl.

Student :
Anette Gravdal
Year :
2015
Duration :
summer course